Riktigt goda grahamstekakor kan jag bara inte få nog av! Det är lite som en instegstekaka mot grövre bröd :) Alldeles lagom med grahamsmjöl men man får fortfarande en fluffig och fantastiskt god tekaka! Jag använde vetemjöl special för att jag tycker det blir fluffigare bröd, men det går utmärkt att använda vanligt vetemjöl eller rågsikt också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grahamstekakor, 24 stycken 100 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk honung 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 9- 10 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan. 3. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl och arbeta degen 8-10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 0,5 cm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, picka och strö över lite vetemjöl. 6. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. 7. Sätt ugnen på 250 grader. 8. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. 9. Låt svalna på galler. Jag använder mormors trick när jag stansar ut tekakorna. En ren innerkruka blir perfekt storlek på tekakorna! Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du massor här: Fredriks bröd