Ett av de enklaste bröd man kan baka, och det blir alltid gott! Jag har bott i Grekland två säsonger när jag jobbade som sångare :) Mer om det en annan gång kände jag direkt! Totalt lite över ett år har jag iaf skrapat ihop och bott i Grekland och levt på Grekiskt bondbröd, gyros och Grekisk sallad! Jag ÄLSKAR Grekland! Receptet på tzatziki hittar du här: Tzatziki Just detta bröd fick vi till Linssoppan jag gjorde häromdagen,receptet på soppan hittar du här: Linssoppa Ingredienser till 1 bröd 20 g jäst 2 tsk salt 3 dl vatten 7,5 - 8 dl vetemjöl 1 msk olivolja (till plåten) Gör så här 1. Smula jästen i en bunke. 2. Värm vattnet till 30-35 grader, häll lite av det över den smulade jästen och rör tills jästen löst sig. 3. Blanda i resten av degspadet och saltet och därefter mjölet, lite i i taget. Arbeta ihop degen så att den släpper lite lätt från kanterna, 4.Plasta in bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar, tills degen är dubbelt så stor. 5. Smörj en plåt med olivolja. Förvärm ugnen till 250°. 6. Häv ut degen på mjölat bord, strö över lite mjöl och forma försiktigt till en limpa. Undvik att knåda degen för mycket. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 5. Sätt in en värmetålig skål i botten av ugnen. Ställ in brödet i mitten av ugnen och lägg tre isbitar i skålen så att du bildar ånga. Då får du en härlig skorpa på brödet. Grädda i 15 minuter. Sänk temperaturen till 180°. Grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.