Finns det något godare än ljust, saftigt och nybakat bröd? Jo, Grekiskt lantbröd, för det är faktiskt det allra godaste! När jag var yngre jobbade jag flera säsonger i Grekland, och jag tröttnar aldrig på det goda brödet som är lite kompakt och matigt! Tillsammans med tzatsiki så är det ren och skär magi! Grekiskt lantbröd, 2 bröd 50 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 dl naturell yoghurt, 3% 1 dl olivolja 1 msk honung 2 tsk salt 11-12 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Blanda i yoghurt, olivolja, honung och salt. 2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och skär den i två lika stora delar. Forma till två runda bröd och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. 4. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader. 5. Sikta vetemjöl på bröden och skär några snitt med vass kniv. 6. Grädda bröden mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp det. Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika