Jag älskar att baka bröd i långpanna, det är smidigt och bröden blir alltid saftiga och goda! Idag gjorde jag grötbröd i långpanna med riktigt mycket havregryn så brödet är mättande och det blir riktigt saftigt! Jag har gjort grötbullar tidigare och det är verkligen ett favoritbröd! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grötbröd i lånpanna, 16 bitar 50 g smör 3 dl vatten 5 dl havregryn 3 dl mjölk 50 g jäst 2 msk flytande honung 9 dl vetemjöl 2 tsk salt Gör så här: 1. Lägg smör och vatten i en kastrull, låt koka upp så att smöret smälter. 2. Mät upp havregrynen i en degbunke. Häll över det heta vattnet och smöret och rör om. Tillsätt mjölken, då blir degvätskan ganska lagom fingervarm (37 grader) 3. Smula ner jästen och rör ut i degvätskan. 4. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller för hand. 5. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 6. Smörj en långpanna på cirka 30x40 cm med smör. 7. Platta ut degen i långpannan. Du kan kavla den några varv innan så blir den jämnare. Skär rutor med degskrapan. 8. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 9. Pensla bröden med lite vatten och strö över havregryn. 10. Baka mitt i ugnen i 20 minuter tills de har fått fin färg. 11. Låt bröden svalna på galler under duk. Älskar du också att baka i långpanna? Kika då in här så har jag samlat massor av recept! Baka i långpanna