Jag har sett lite olika recept på grötbullar och idag blev jag så himla sugen på lite nybakat bröd! Det påminner lite om mormors tekakor, fast med mer havregryn och de här blev faktiskt helt magiskt goda! Det här kommer det att bli igen! Jag tänkte bara testa en grötbulle med lite smör, men det slutade med att jag åt fyra stycken :) Lätt ett av de godaste bröden jag bakat!För fler brödrecept, kika in här: Fredriks bröd Grötbullar, 16 st2 dl havregryn2,5 dl vatten1 tsk salt100 g smör2,5 dl mjölk0,5 dl ljus sirap50 g jäst8-9 dl vetemjölPensling och dekoration:0,5 dl mjölkHavregrynGör så här:1. Blanda havregryn, vatten och salt och koka upp och sjud ett par minuter till en fast gröt.2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.3. Tillsätt mjölk och sirap och låt svalna till 37 grader.4. Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lite lös.5. Låt degen jäsa 30 minuter.6. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 16 lika stora delar och rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Ta lite m,jöl på händerna om det klibbar fast för mycket.7. Täck plåten med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.8. Pensla bullarna med lite mjölk och strö över havregryn.9. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter till bullarna fått fin färg. Grötbullarna är verkligen enkla att göra och går utmärkt att frysa in och ta fram när man är sugen!För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika