Mina grötfrallor är ett riktigt populärt recept på bloggen som passar lika bra till frukost som till mellanmål! Här är en variant där jag använde mörk sirap och vetemjöl special fullkorn för att få dem lite mer fibriga helt enkelt och lite mörkare. Det går utmärkt att använda ljus sirap och vanligt vetemjöl också. Mjölmängden beror väldigt mycket på hur gröten blir när man kokar den. Börja med 8 deciliter och ha i mer tills du har en deg som precis går att ta på utan att den klibbar på fingrarna. Grötfrallor, 16 st 2 dl havregryn 2,5 dl vatten 1 tsk salt 100 g smör 2,5 dl mjölk 0,5 dl mörk sirap 50 g jäst 8-10 dl vetemjöl special fullkorn Pensling och dekoration: 0,5 dl mjölk Havregryn Gör så här: 1. Blanda havregryn, vatten och salt och koka upp och sjud ett par minuter till en fast gröt. 2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter. 3. Tillsätt mjölk och sirap och låt svalna till 37 grader. 4. Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. Tillsätt mjölet och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. 5. Täck bunken med duk och låt degen jäsa 30 minuter. 6. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 16 lika stora delar och rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Ta lite mjöl på händerna om det klibbar fast för mycket. 7. Täck plåten med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med lite mjölk och strö över havregryn. 9. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter till bullarna fått fin färg. Vill du ha fler recept på olika frallor så har jag massor av recept här: Frallor