Sockerkaksformar behöver ju faktiskt inte bara användas till sockerkaka, så nu blir det bröd i sockerkaksform :) Det blev en grov och god filmjölkslimpa! Brödet går utmärkt att frysa och ta fram några skivor då och då till frukost. Ingredienser till 2 bröd 6,5 dl grahamsmjöl 1 dl vetemjöl 2 dl fyrkornskross 2 dl solroskärnor 1 dl linfrö 1 msk mortlad anis 1 msk salt 2 tsk bikarbonat 1 liter filmjölk 1 dl honung Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två sockerkksformar med smör. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg. 3. Häll degen i två sockerkaksformar på ca 1 1/2 liter. 4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. 5. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler. Just detta bröd fick grannarna ta del av och de tyckte det var otroligt gott! :)