Ett riktigt fluffigt och smakrikt bröd i långpanna med lite grövre mjöl. Jag testade detta när jag stod på Bak och Chokladfestivalen tillsammans med Ankarsrum och vi provbakade lite i maskinerna. Jag tog vad vi hade och det här brödet blev verkligen supergott! Jag sötade lite med brödsirap och använde finmalt rågmjöl som ger brödet mer smak och fibrer! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grovt bröd i långpanna, 16 bitar 5 dl vatten 50 g jäst 2 tsk salt 0,5 dl brödsirap 3 dl finmalt rågmjöl 8-9 dl vetemjöl + smör till långpannan Gör så här: 1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 2. Tillsätt salt, brödsirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin. Är degen väldigt kladdig kan du tillsätta lite mer vetemjöl, du ska kunna ta på degen tan att den fastnar på fingrarna. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 3. Smörj en långpanna med smör. Tippa ur degen och kavla lika stor som din långpanna, min är ca 30×40 cm. Skär i bitar och strö över lite vetemjöl. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min. 6. Låt svalna på galler. Vill du ha fler tips på vad du kan baka i långpanna så hittar du massor av tips här: Baka i långpanna