Har du testat att göra bröd i gryta tidigare? Det är nästan lite magi över hur det här brödet blir! Nästan som bakat i stenugn med en perfekt skorpa och brödet blir även supersaftigt! Jag har gjort grytbröd tidigare och denna gång testade jag en lite snabbare variant! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grytbröd 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 0,5 dl honung 13 dl vetemjöl special 50 g rumsvarmt smör 2 tsk salt Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Blanda vatten och mjölk och ljumma till 37 grader. 2. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt honung mjöl, smör och salt och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. 3. Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter. 4. Vänd ner degen på ett mjölat bakbord och knåda till en rund boll. Strö mjöl på en bakduk och lägg degen mitt på och bädda in degen och låt den vila i 30 minuter. 5. Värm ugnen till 250 grader och ställ in en tom gjutjärnsgryta med lock i ca 15 minuter tills den är riktigt varm. 6. Ta ut grytan ur ugnen, strö lite mjöl i botten på den heta grytan och lägg försiktigt ner degen. 7. Lägg på locket och grädda i 25 minuter. Sänk värmen till 225 grader, ta av locket och grädda i ytterligare 15 minuter. Vänd ut brödet och låt svalna på galler. Vill du testa ett grytbröd med morötter och ingefära så hittar du receptet på det här: Grytbröd med morötter och ingefära