Förra veckan så hade jag och Micke Brunk lite experimentverkstad hemma hos honom. Nu i sommar är han sugen att köra ett pop up-burgerställe här i Hofors. Så jag testade ett GRYMT gott hamburgerbröd, och han stekte supergoda högrevsburgare och så gjorde vi en massa olika milkshakes också såklart! Bröden blev riktigt fluffiga och möra, och passade perfekt tillsammans med hamburgarna. De här måste bara testas! Bröden går självklart bra att använda till vegetariska alternativ som vegoburgare eller halloumiburgare också! Hamburgerbröd, 20 stycken 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 50 g rumssmör 12 dl (720 g) vetemjöl 2 tsk salt Pensling 1 ägg Sesamfrön Gör så här: 1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull och ljumma till 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt det rumsvarma smöret och allt vetemjöl och arbneta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. 4. Avsluta med att tillsätta saltet och arbeta degen en mi ut till tills det blandats in ordentligt. 5. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 6. Tippa upp degen och rulla ut till en lång rulle, dela i 20 lika stora delar. 7. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 9. pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. 10. baka mitt i ugnen 10-12 minuter och bröden har fått fin färg och känns lätta. 11. Låt svalna på galler. Det här brödet kommer det definitivt bli igen! Tillsammans med Mickes burgare så var det den perfekta hamburgaren! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Eller så kanske du vill ha lite goda middagstips, då finns de här: Middagstips, bland annat den här supergoda broccolipajen utan skal som är otroligt god! Broccolipaj