Här hemma så vill vi ha lite olika saker, och det är inte alltid som vi är överens. När det är dags att fylla på frysen med bröd så vill Emil ha lite sött och jag vill ha lite grovt med mycket fiber. Så jag gjorde denna limpa med lite "man tager vad man haver" princip, och lite sött till Emil och lite fibrer till mig :) Brödet fick godkänt, och alla blev nöjda! Ett gott och mättande frukostbröd som var riktigt god med en skiva ost på. Ingredienser: 50 g jäst 5 dl vatten 0,5 dl olivolja 0,5 dl brödsirap 1 msk nymalet fänkål 2 msk krossat linfrö 4 dl fullkornsmjöl av dinkel 2 dl rågmjöl 6-7 dl vetemjöl 10 g (1/2 msk) salt Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, häll över ljummet vatten och rör tills det löst upp sig. 2. Tillsätt sirap, olivolja, fänkål, linfrö och salt i degvätskan. 3. Blanda i dinkel och rågmjöl, och till sist nästan allt vetemjöl. Arbeta degen för hand eller i assistent tills den lossnar lite lätt från kanterna. Låt jäsa 30 minuter. 4. Dela degen i två delar och forma varje del till en limpa utan att knåda degen för mycket. Lägg limporna på en bakplåtspappersklädd plåt. 5. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Snitta bröden, sätt in dem i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Baka bröden ca 30 minuter. Jag stoppar i en stektermometer i mitten av ena limpan efter 20 minuter och kör brödet till 98 grader.