Idag blev det lite middagsfrallor som jag velat testa ett tag. Receptet kommer från boken Den underbara matresan från 1995, där kocklandslaget bjöd på sina recept. Just dessa frallor trycker man ut luften under jästiden, och det ger frallorna ett fantastiskt inkråm! Ett tips om du inte har något "smörgåssmör" hemma, hyvla några skivor av ditt smörpaket och strö lite flingsalt över, det är otroligt gott på nybakat bröd! Joelfranska, 26 st25 g smör5 dl vatten25 g jästca 800 g vetemjöl1 msk salt Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37 grader. Rör ner jästen så den löser sig. 2. Rör i 3/4 av mjölet samt saltet, tllsätt mer mjöl om det behövs,men degen får inte bli för hård. 3. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme. Tryck luft ur degen varje halvtimme. Viktigt! Efter sista tryckningen ska degen ligga i ytterligare 20 minuter. 4. Värm ugnen till 250 grader. 5. Dela degen i 2 bitar, rulla ut de till längder och skär varje längd i 13 bitar. Forma till bullar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. 6. Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter, tills de fått en hård blank yta. Spreja bullarna med vatten, 2-3 gånger under tiden i ugnen med vatten så de får en frasig yta.