Varje år bakar jag julmustbröd, en variant av vörtlimpa som blir minst lika god (ännu godare enligt mig :) ) Idag testade jag att öra brödet i långpanna, smidigt och enkelt sätt att få bröd till många. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Julmustbröd i långpanna, 24 bitar 50 g jäst 6 dl rumsvarm julmust 1 msk pepparkakskrydda 2 tsk salt 5 dl rågsikt 9-10 dl vetemjöl 50 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, rör ut med julmusten. 2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 10 minuter i maskin eller dubbelt så mycket för hand. Låt jäsa 40-60 minuter. 3. Smörj en långpanna med smör. Knåda ihop degen och kavla ut lika stor som långpannan. Lägg degen i långpannan, nagga och skär rutor. Pudra över lite vetemjöl. 4. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Baka brödet i nedre delen av ugnen i 13-14 minuter. Här hittar du receptet på en limpa: Julmustbröd