Källarfranska är väl ändå den mest klassiska ljusa fralla man kan tänka sig. Nybakad källarfranska med lite smör och en skiva ost är ljuvligt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Källarfranska, 24 st 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och ljumma till ca 30 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll på degvätskan och rör ut jästen. 3. Tillsätt rapsolja, salt, socker och vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla till längder och skär dem i jämna bitar. Rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. 6. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Vill du ha fler recept på gott hembakat bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd