Kalljäst bröd i långpanna! Perfekt bröd att förbereda på kvällen, ställa in plåten i kylen och sedan baka på morgonen. När man kalljäser brödet så utvecklas smakerna mer och du får ett saftigt och smakrikt bröd. Jag använde vetemjöl special då det ger ett härligt luftigt bröd, men det går bra att använda vanligt vetemjöl också. Saknar du olivolja hemma så går det byta att byta ut mot 50 g smält smör. Kalljäst bröd i långpanna, 16 frallor 5 dl mjölk 50 g jäst 12 dl vetemjöl special 0,5 dl olivolja 1 msk honung 2 tsk salt Gör så här: 1. Kontrollera att din plåt går in i kylen, det misstaget gjorde jag i förra lägenheten :) 2. Ljumma mjölken till cirka 30-35 grader. 3. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. 4. Tillsätt vetemjöl, olivolja, honung och salt och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. Degen ska vara rätt lös. 5. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 6. Smörj en djup långpanna på cirka 30x40 cm med smör eller olja, tippa ur degen i långpannan och använd fingrarna för att trycka ut den jämt över hela plåten. Kladdar det väldigt mycket kan du ha lite olja eller mjöl på fingrarna. 7. Pudra med lite vetemjöl och plasta plåten och låt jäsa i kylen över natten. 8. På morgonen-. Ta fram plåten och låt stå framme 20-30 minuter så att den blir rumsvarm. 9. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Olja en degskrapa och skär rutor i degen, oljan hjälper till så att degen inte fastnar på degskrapan. 11. Baka brödet mitt i ugnen i cirka 20 minuter. 12. Låt brödet svalna på galler under duk. Såhär såg degen ut innan jag satt in den i kylen. Vill du testa fler kalljästa bröd så hittar du dessa recept på bloggen: Morotsfrallor eller Rödbetsfrallor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas du testar det här receptet, det blir ett så gott frukostbröd! Här hittar du alla mina recept på bröd: Fredriks bröd Vill du ha fler recept som du kan baka i långpanna så hittar du alla mina recept här: Baka i långpanna