Att kalljäsa bröd är perfekt när man vill ha nybakat till frukost. Brödet får även mer smak och härlig seghet! Dessa kalljästa vallmofrallor har jag mycket vallmo på, det är ju så gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kalljästa vallmofrallor, cirka 15 st 25 g jäst 5 dl kallt vatten 2 tsk salt 1 msk honung 4 dl rågsikt 8 dl vetemjöl special 100 g rumsvarmt smör 2 msk olja till formen +1 dl vallmofrön Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 2. Tillsätt salt, honung, rågsikt, vetemjöl special och det rumsvarma smöret och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk. 3. Smörj en rymlig form, jag använde en lasagneform med olja. Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen. 4. Låt jäsa över natten. 5. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader. 6. Tippa ur den kalla degen på bordet. Skär lagom stora frallor, jag gjorde trekanter. Vänd ena sidan i vallmofrö och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 7. Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 minuter. 8. Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått ordentligt med färg. 9. Lägg på galler utan duk. Jag gillar verkligen smaken av vallmo! Vill du ha fler goda bröd så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bröd