Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag gillar lite roliga saker då och då, och gärna med lite oväntade färger :) Idag blev det ett kamouflagebröd, och färgen är 100% naturlig! Ingen karamell eller pastafärg, bara massa gott! Brödet smakar precis så gott som ett ljust bröd ska göra. Saftigt, och perfekt konsistens, och det smakar inget av kakaon eller matchate, det är bara för den coola effekten. Jag testade det här på några barn, och hela brödet gick åt med lite smör och ost på :) Undrar om någon skulle se om man åt kamouflagebröd i skogen... Ingredienser till ett Kamouflagebröd 2 dl ljummet vatten 25 g jäst 1 msk honung eller ljus sirap 6 dl vetemjöl 0,5 tsk salt Färgning: 1 tsk matchate 1 tsk kakao 1 tsk vetemjöl Gör så här: 1. Blanda vatten, jäst och honung/ljus sirap i en bunke, rör tills jästen löst upp sig. 2. Tillsätt vetemjöl och salt och knåda degen 5 minuter i maskin, eller 10 för hand. 3. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i tre lika stora delar. Knåda in 1 tsk matcha-te i en av delarna, 1 tsk kakaopulver i en, och en med 1 tsk vetemjöl. Lägg varje deg i en separat skål, plasta och låt jäsa 30 minuter. 4. Klä en ugnsform på ca 1,5 liter med bakplåtspapper. 5. Rulla alla tre degklumpar till ca 60 cm långa stänger, dubbelt så långa som din form. 6. Fläta en vanlig fläta av degen, vik ihop flätan så att den blir dubbelt så hög och lägg i formen. Täck med en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Baka brödet i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna, och skär sedan upp för att se det häftiga mönstret! Det går självklart bra att använda karamell eller pastafärg om du inte har de här ingredienserna hemma. När du delat brödet är det bara att knåda in färgerna. Jag la bara teskeden med färgen på, sedan knådade jag tills det var helt inknådat i brödet. Sedan är det bara att låta degarna jäsa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Fläta en helt vanlig fläta, vik flätan dubbelt och lägg i formen. Jag gjorde på det sättet för att få fler lager av färg och inte bara en grön, en brun och en vit. Vill du ha tips på fler roliga bröd så hittar du det här: Fredriks bröd Hoppas du testar ett kamouflagebröd, det var både roligt att göra OCH roligt att äta :)