Idag blev det hembakat knäckebröd! Jag ville göra ett riktigt krispigt och gott knäckebröd med smak av kanel, och det här blev supergott! Det var verkligen enkelt att göra, och smakar toppengott med lite smör och en skiva ost! Det här blir inte lika sött som det kanelknäcke man köper, men smakar fortfarande mycket av kanel och om det får ligga och torka ett par dagar innan du äter det så blir det superkrispigt! Vill du ha tips på fler goda bröd, kika in på alla mina recept här: Bröd Kanelknäcke, 4 stora bröd 2,5 dl vatten 0,5 dl honung 50 g jäst 3 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk kanel Pensling: Vatten Gör så här: 1. Blanda vatten och honung i en kastrull och ljumma upp till ca 35 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med honungsvattnet. 3. Blanda ner rågmjöl, nästan allt vetemjöl, salt och kanel i degspadet. 4. Arbeta till en smidig och ganska fast deg. Låt jäsa i 30 minuter i bunken under bakduk. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje bit på mjölat bakbord till en rund kaka, cirka 2 millimeter tjock. Ta ur en liten rundel i mitten med en utstickare Lägg kakorna plåtar med bakplåtspapper. 7. Nagga kakorna med en gaffel eller nagg och låt dem jäsa cirka 20 minuter. 8. Pensla kakan med vatten och grädda ett knäckebröd i taget i mitten av ugnen först i 5 minuter, sen vänder du på kakan och gräddar ytterligare 5 minuter tills de får fin färg på båda sidor. Vänd med hjälp av en stekspade. Var noga med att kolla gräddningen hela tiden. Det kan gå fort tills det bränns. 9. Ta ut bröden och låt svalna. Låt gärna ligga och "torka" någon dag. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika