Skorpor är är livsfarligt! För när man väl börjar äta dessa med en god marmelad... Då kan i alla fall inte jag sluta! :) Små goda kardemummaskorpor är vad jag vill ha till höstmyset just nu! Ingredienser till 40 stycken 25 g jäst 100 g smör 2 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 dl honung 1 msk kardemumma 7-8 dl vetemjöl + ägg till pensling Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. 2. Tillsätt salt, honung, stött kardemumma och mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. 3. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Rulla till två släta längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 4. Pensla längderna med uppvispat ägg och grädda i 13-15 minuter. Låt svalna på ett galler. 5. Dela längderna på mitten och skär i 3 cm bitar. Lägg med snittytan upp på plåtar. Torka i ugn vid 100 grader tills de är torra och lätta i ca 1 h. Mot slutet kan du ha på lite grill på ugnen för att få lite lätt extra färg.