Det här är ju bara för gott, klassisk focaccia med flingsalt som blir otroligt saftigt och gott och perfekt till maten eller att göra en smarrig smörgås på. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Focaccia, cirka 15 portioner 25 g jäst 400 g kallt vatten 500 g vetemjöl special 2 tsk salt 2 msk olivolja + cirka 0,5 dl olivolja till formen Dekoration: flingsalt Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 2. Tillsätt mjöl, salt och olivolja och arbeta cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk smet. Den ska vara riktigt kladdig. 3. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme. 4. Häll 2-3 msk olivolja i en form på ca 25×30 cm och häll ut degen i formen. Vänd degen 4-5 gånger i oljan och platta sedan ut så den täcker botten. Täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek 1-1,5 timme. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Häll lite olja på toppen av degen, använd fingertopparna och tryck ner i degen ett par gånger så det blir cirka 20 hål. Strö över flingsalt. 7. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. Servera gärna varmt med lite olivolja. Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bröd