Idag testade jag att göra en lite annorlunda form på baguetterna. Jag tycker de blev riktigt läckra och perfekt som brytbröd! Ljusa smakrika baguetter är alltid gott till både mat och som smörgås. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Klippta baguetter, 4 bröd 50 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 msk olivolja 2 tsk salt 12-13 dl vetemjöl special (720-780 g) Gör så här: 1. Smula ner jästen i bunken och rör ut med det ljumma vattnet. 2. Tillsätt olivolja. salt och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen. 3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin och nästan dubbelt så lång tid för hand. Degen ska bli riktigt elastisk och smidig. 4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda ihop och dela i fyra lika stora delar. 6. Rulla varje del till en lång rulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. Klipp tvära djupa snitt och lägg varje del omlott. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 7. Värm ugnen till 250 grader. 8. Ställ in plåten och sänk värmen till 225 och baka i cirka 20 minuter tills de fått fin färg. Jag vill gärna ha rätt ordentligt med färg och skorpa på baguetterna. 9. Låt svalna på galler. Det blir lite som en blomsterranka när man gör så här, jag tyckte i alla fall att de är jättefina! Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du fler recept här: Fredriks bröd