Här är ett riktigt gott knäckebröd smaksatt med dillfrö! Det bästa med att baka knäckebröd är att det håller i princip hur länge som helst, dock inte så länge för att det är så gott! :) Knäckebröd med dillfrö, 20 st. 25 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 1 tsk salt 1 msk mortlade dillfrön 10 dl kornmjöl (550 g) 2 dl rågsikt (110 g) Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. 2. Ljumma vattnet och mjölken till 37 grader. Lös upp jästen med degvätskan. 3. Tillsätt salt, dillfrö, kornmjöl och det mesta av rågmjölet. Arbeta samman snabbt till en deg som går lätt att ta på, men är inte för hård. 4. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 1,5 timme. 5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i 20 delar. 6. Rulla varje del till en boll, kavla sedan ut den riktigt tunt. Använd gärna kruskavel sista vändan. Ta ut ett hål i mitten. Låt jäsa på bakbordet 10 minuter. 7. Sätt ugnen på 250 grader. Har du en baksten kan du använda den, eller lägg in en plåt med undersidan uppåt. 8. Grädda bröden på direkt på bakstenen eller plåten 5 minuter på ena sidan, vänd och grädda ytterligare 5 minuter. Passa hela tiden så det inte bränns. Låt knäckebröden svalna på galler utan duk. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!