Ni vet de där urgoda knäckesticksen ifrån Vilmas knäckebröd, de är sådana där som jag bara inte kan sluta äta. Nu har jag testat att göra dem själv, och de blev precis lika goda! Det är ett riktigt enkelt recept, så kavla upp ärmarna så kör vi! Ingredienser till 40st Knäckesticks med sesamfrön 25 g jäst 2 dl vatten 0,5 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1 msk honung 3 dl vetemjöl 2,5 dl dinkelmjöl 0,5 dl Sesamfrön Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, honung och salt. . 3. Blanda ner vetemjöl och dinkelmjöl och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa. 4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut degen tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Degen ska täcka hela plåten. 5. Skär bort ojämna kanter och använd en sporre för att skära ut 20st knäckesticks per plåt. 6- 6. Nagga degen med en gaffel, pensla med vatten och strö på sesamfrön. 7. Grädda knäckesticksen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns. 8. Efter båda plåtarna är gräddade, sära lite på sticksen och ställ dem i eftervärmen i ugnen så att de torkar ordentligt. Sedan kan man ju variera detta recept på massor av olika sätt! Olika kryddor, mjöler och formar. Det är det som är så roligt med att baka, det finns ingen hejd på vad man kan hitta på! Hoppas du blir sugen att testa dessa knäckesticks, och om du blir sugen på att testa fler av mina bröd hittar du massor här: Fredriks Bröd Ett riktigt favoritbröd att göra är den här femflätan, den är både rolig att göra, och god att äta! Receptet på det hittar du här: Femfläta