Just nu är vi hemma i Hofors och då föreslog min bästa kompis Christian och hans son Harry att vi skulle åka ut till Acktjärn och grilla korv, jag passade på att testa ett recept på lite goda grova korvbröd! Att värma på korvbröden över grillen gör att de blir ännu godare, grillad korv ska ätas i naturen, då smakar det som bäst! Korvbröd, 20 stycken Ingredienser: 50 g jäst 5 dl mjölk 0,5 dl olja 2 tsk salt 1 msk honung 5 dl rågmjöl 7-8 dl vetemjöl + 1 ägg till pensling eventuellt lite frön Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölen och rör tills jästen löst upp sig. 2. Blanda i olja, honung och salt i degvätskan. 3. Tillsätt båda mjölerna, använd lite mindre vetemjöl till en början så kan du ha i lite mer när du knådar degen efter första jäsningen om den är för kladdig. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter, eller för hand i 10 minuter. 4. Använder du kall mjölk ska degen jäsa i 60 minuter, om du ljummar den lite innan så kan den jäsa lite kortare. 5. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite. Dela degen i två delar, kavla ut varje del till en rektangel. Dela degen i 10 bröd, lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt och täck med en bakduk. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla bröden med uppvispat ägg och ha nu på frön om du vill ha det. Baka bröden i 10-12 minuter. Låt svalna, sedan är det bara att lägga i en korv och njuta! Går utmärkt att frysa! [caption id="attachment_3014" align="alignright" width="980"] Jag fick passa på att testa ett mjöl vi köpte sist vi var i Floby och Falköpings gårdsmarknad[/caption] [caption id="attachment_3015" align="alignright" width="980"] Korvbröd är verkligen superenkelt att göra! Och det blir mycket godare att göra själv![/caption] [caption id="attachment_3146" align="alignright" width="980"] Vid Acktjärn ligger Kolgårn där kolare brukar göra kol och visa barn, ungdomar och andra intresserade hur man gjorde kol förr i tiden.[/caption] [caption id="attachment_3145" align="alignright" width="980"] Christian, Emil och Harry mumsar i sig[/caption] [caption id="attachment_3142" align="alignright" width="980"] Det fanns en bastu som man kan hyra, både en vanlig och en kolbastu. Hit ska vi nog åka i sommar igen och basta, bada och fiska![/caption] [caption id="attachment_3140" align="alignright" width="980"] Christian var grillmästare![/caption]