Det här receptet på lantbröd ger ett riktigt saftigt ljust bröd som passar lika bra som matbröd som till en smarrig smörgås! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lantbröd, 2 st 5 dl vatten 50 g jäst 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Ljumma vattnet till ca 30 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och rör ut jästen. 3. Tillsätt rapsolja, salt, socker och vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar utan att knåda den allt för mycket. 6. Forma två limpor genom att vika ihop degen från kanterna mot mitten och sedan lägga skarven nedåt. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. 7. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter tills limporna känns lätta eller har en innertemperatur på 98 grader. 9. Låt svalna helt på galler innan du skär upp en bit och njuter! Vill du ha fler goda recept på ljust bröd så måste du testa mitt grekiska lantbröd! Recept: Grekiskt lantbröd