En riktigt god baguette är då aldrig fel. Jag älskar att ställa fram baguetter när man har middag hemma och låter gästerna bryta loss en rejäl bit, då är det fest! Idag bjuds det på riktigt goda baguetter med vallmofrön för lite extra smak. Visst, de små vallmorackarna åker omkring överallt, men det är ju så gott så att dammsuga gör inte så mycket! :) Ingredienser till fyra baguetter 25 g jäst 6 dl ljummet vatten 25 g rumsvarmt smör 13 dl vetemjöl 1 msk salt 4 msk Vallmofrön Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig. 2. Klicka i smöret i vattnet. Blanda i mjölet och saltet och arbeta ihop till en deg. 3. Låt degen jäsa i ca 2 timmar eller tills den är dubbelt så stor. 4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte degen, utan dela den i fyra delar och dra och forma varje del till en avlång baguett. 5. Lägg baguetterna på en bakplåtsklädd plåt, låt dem vila i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla baguetterna med vatten, strö över vallmofrön och snitta bröden. 7. Grädda mitt i ugnen på 20-25 minuter.