Ett riktigt lättbakat bröd som enbart jäser en gång. det här bakar jag i en springform och det blir så himla fint och gott! Lika gott till frukost som till en smörgås eller till en god soppa! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Lättbakat bröd i springform, ca 6 bitar 25 g jäst 2,5 dl vatten 0,5 tsk salt 1 msk olivolja 6 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och häll i bunken och rör ut jästen. 2. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter tills den är elastisk och börjar släppa från kanterna av bunken. 3. Klä en springform på cirka 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen och strö över lite vetemjöl. Använd en degskrapa och dela brödet i 6 delar. 4. Täck formen med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek, cirka en timme. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Ta av plastfilmen och baka i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter tills det har fått fin färg. 7. Låt brödet svalna på galler under duk. Vill du ha fler recept på lättbakat bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd