Ett av de första bröden jag bakade själv i mitt liv var ett lingonbröd, och efter det så har det alltid varit en favorit! Den här gången blev det lingonbröd i form av frallor. Riktigt smakrika, fluffiga och goda frallor! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lingonbröd, 24 stycken 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 0,5 dl honung 2 dl lingon (färska eller upptinade) 2 tsk salt 11 dl vetemjöl special 3 dl rågsikt 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till 37 grader, häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp. 2. Tillsätt honung, lingon, salt vetemjöl, rågsikt och smör och arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk deg. Den ska vara lite klibbig, då får du saftigare frallor! 3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i cirka 24 lika stora bitar. Rulla till runda bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjölk och täck med bakdyk, låt jäsa 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Baka frallorna i 8-10 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. 7. Låt svalna på galler. Bröden är ljust rosa innan man bakar av dem :) Vill du testa mer bröd med lingon så kan du testa mitt recept på hembakat lingongrova! Rustikt bröd med mycket karaktär! Receptet hittar du här: Lingongrova Lycka till i köket, och du, se till att ha riktigt roligt! <3