Små rustika minibaguetter! Goda precis som de är med smör och ost och perfekt att servera till en god soppa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Minibaguetter, 20 stycken 50 g blå jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 1 msk flytande honung 13 dl vetemjöl special (780 g) 2 tsk salt Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vattnet till 37 grader. 2. Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt olivolja, honung, mjöl och salt. 3. Arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så mycket för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 20 lika stora delar. Tvinna och dra degen med hjälp av lite mjöl till ca 15 cm lång baguette. 6. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper, täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter tills bröden har fått fin färg och känns lätta. 9. Låt svalna på galler. Minibaguetterna går utmärkt att frysa in. Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bröd Bland annat det här populära stekpannebrödet: Stompa