Idag ville jag göra sådana där tekakor som man köper på affären. När de är alldeles perfekt mjuka och fluffiga. De här kommer inte att göra dig besviken! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Bästa tricket för att göra dem mjuka är att pensla tekakorna med vatten efter att du bakat dem. Då blir det ingen hård skorpa och de blir extra mjuka tekakor. Fler tips på goda matbröd hittar du här: Recept på matbröd Mjuka tekakor, 24 stycken 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk honung 1 tsk salt 12 dl vetemjöl (720 g) 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. 3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4mm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. 8. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Låt svalna på galler. Pensla direkt när de kommer ut från ugnen, det känns lite märkligt att blöta ner tekakorna, men det blir perfekt när de sedan får ligga och svalna på gallret! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ett annat tips på goda tekakor är de som mormor alltid gör. Det receptet är med havregryn som man kokar en gröt på, de tekakorna har jag vuxit upp på :) Receptet hittar du här: Mormors tekakor Lycka till, och ha riktigt roligt i köket!