Det finns inget godare än mormors tekakor! Saftiga, smakrika och den ultimata smörgåsen!Här är ett recept där jag använder hennes metod och gjort på enbart rågsikt. Tänk dig en nybakad tekaka, en stor kopp varmt te och en mysig filt. Då spelar det inte någon roll att hösten är antågande :) Jag bakar dessa ofta, och de är så saftiga och goda! Här är en film när jag bakar dem: Ingredienser till 20 stycken1 dl havregryn5 dl vatten50 g smör0,5 dl ljus sirap2 tsk salt50 g jäst9-12 dl rågsiktGör så här:1. Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten.2. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, sirapen och saltet.3. Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen löst upp sig.4. Blanda i mjölet och arbeta degen ihop till en deg, mjölmängden varierar på hur länge man kokat gröten så därav kan det variera. Degen ska gå att ta på utan att den klibbar på fingrarna.5. Låt jäsa 30 minuter.6. Ha upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca 0,5 cm hög. Stansa ut rundlar och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Nagga tekakorna med en gaffel.7. Låt jäsa under en handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.8. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de får en gyllene färg. Ett bra tips att använda som utstickare när du gör tekakor är en innerkruka som är väl rengjord såklart. Perfekt tekakestorlek!