De absolut godaste tekakorna jag vet! När jag var liten ville jag alltid att mormor skulle baka de här tekakorna och de är så goda att man nästan inte behöver något pålägg, men en rejäl klick smör är inte helt fel! Här nedan hittar du en video där jag bakar dem och ger mina bästa tips och trix! Här är videon, prenumerera gärna på min youtubekanal för ännu mer bakning: Fredriks Fika YouTube Mormors tekakor, ca 20 st1 dl havregryn5 dl vatten50 g smör0,5 dl ljus sirap50 g jäst9-12 dl rågsikt2 tsk saltGör så här:1. Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten.2. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet och sirap. Låt svalna till 37 grader.3. Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen löst upp sig.4. Blanda i mjölet och saltet, arbeta degen cirka 10 minuter i maskin. Börja med lite av mjölet och tillsätt mer eftersom. Degen ska gå att ta på utan att den klibbar på fingrarna.5. Låt jäsa 30 minuter.6. Ha upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca 0,5 cm hög. Stansa ut rundlar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel.7. Låt jäsa under en handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.8. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de får en gyllene färg. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika