Idag bjuds det på ett riktigt saftig bröd i långpanna med morötter! Med min Ankarsrum är det plättlätt att både riva morötter och bästa hjälpen till att knåda degen ordentligt. Det bästa är att det är så enkelt att använda tillbehören till min Ankarsrum och de flesta kan man även köra i diskmaskin. Jag har använt min Ankarsrum i flera år och den har aldrig gjort mig besviken, en toppengrej är att man kan baka mer än med en halvliter som de flesta andra maskiner inte klarar av. Bunken rymmer hela 7 liter och man kan göra 5 kg deg! Här använder jag den nya färgen Glossy white och grönsaksskäraren. Längre ner i inlägget hittar du en video när jag bakar brödet, missa inte den! Morotsbröd i långpanna, 16 st200 g morötter5 dl vatten50 g jäst0,5 dl rapsolja1 tsk salt2 msk honung4 dl rågsikt9-10 dl vetemjöl specialGör så här:1. Lägg maskinen på sidan och montera grönsaksskäraren enligt anvisningarna. Riv morötterna, jag använder det fina rivjärnet till rivtillsatsen.2. Värm vattnet till 37 grader.3. Smula jästen i degbunken och rör ut den med vattnet.4. Tillsätt olja, morötter, salt, honung, rågsikt och nästan allt vetemjöl.5. Använd degkniven och degrullen och arbeta degen cirka 10 minuter i maskinen. Täck bunken med jäslocket och låt jäsa i 30 minuter.6. Smörj en långpanna på cirka 30×40 centimeter med smör.7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en stor platta i samma storlek som långpannan. Lägg degen i långpannan och tryck ut den så den ligger jämnt i hela.8. Pudra över lite mjöl och skär degen i 16 lika stora delar.9. Täck långpannan med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.10. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter tills det fått fin färg.11. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk. Hoppas att ni gillar brödet lika mycket som jag! Vill du läsa mer om Ankarsrum kan du göra det här: Ankarsrum