Underbart fluffiga och goda morotsfrallor! Lika gott till frukost som till matbröd. Jag älskar bröd med morötter som ger en naturlig sötma. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Morotsfrallor, 24 st 50 g smör 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 50 g jäst 200 g finrivna morötter 1 tsk salt 2 msk honung 4 dl rågsikt 9-10 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Smält smöret, tillsätt vatten och mjölk och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. 3. Tillsätt morötter, salt, honung, rågsikt och nästan allt vetemjöl. 4. Arbeta degen i 10 minuter i maskinen. Låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 24 lika stora delar, forma till runda frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 6. Pudra över lite mjöl, täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg och känns lätta. 9. Låt frallorna svalna på galler under bakduk. Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd