Just nu har jag lite dille på morotsbröd, det är ju så gott! Idag blev det morotstekakor, mums! Längre ner i inlägget hittar du fler recept på bröd med morötter i. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Morotstekakor, 24 st 5 dl vatten 50 g jäst o,5 dl matolja 200 g finrivna morötter 1 tsk salt 2 msk honung 4 dl rågsikt 9-10 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Ljumma vattnet till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. 3. Tillsätt olja, morötter, salt, honung, rågsikt och nästan allt vetemjöl. 4. Arbeta degen i 10 minuter i maskinen. Låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till cirka 0,5 cm och stansa ut runda tekakor. 6. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, picka och strö över lite mjöl. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Grädda i mitten av ugnen i 7-9 minuter tills tekakorna har fått fin färg och känns lätta. 9. Låt svalna på galler under bakduk. Här kommer lite fler tips på morotsbröd: Recept: Morotsbröd i långpanna Recept: Grytbröd med morot och ingefära Recept: Kalljästa frallor med morot Recept: Morotsfrallor