När jag och Emil sk gå ut och äta så väljer vi väldigt ofta Indiskt. Vi älskar de kryddiga grytorna med mycket smak, och jag ÄLSKAR Naan! Naanbröd som är riktigt smakrikt, fluffigt och mjukt. Det här receptet blir precis som de bröden man får på restaurang, om inte ännu godare för att det är hembakat :) Bröden blir otroligt saftiga och möra, perfekt om man serverar en god gryta och doppa bröden i såsen. Naan är verkligen ett favoritbröd! Hittar du inte svart kumminfrö så går det utmärkt att utesluta. Naan, 8 st. 1/4 pkt jäst (12,5 g) 1,5 dl ljummet vatten 1 dl naturell yoghurt 1 msk olja 2 tsk honung 5-6 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 tsk svart kumminfrö, (går att utesluta) Pensling: 25 g smält smör Eventuellt koriander Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med det ljumma vattnet. 2. Blanda i yoghurt, olja, honung, nästan allt vetemjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg som lossnar från kanterna från bunken. 3. Täck bunken med duk och låt jäsa 60 minuter. 4. Tippa upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela i 8 lika stora delar. 5. Kavla ut varje bit bröd till en rundel och stek cirka 2 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna. Jag stekte dem i torr stekpanna, men om det fastnar kan du smörja med lite olja innan. Om du råkar ha en murika så är det här brödet perfekt att ha till grillkvällar! 6. Pensla de färdiga bröden med smör och ät medan de är varma. Jag hade inte riktigt i sex deciliter vetemjöl så min deg var lite kladdig, men jag har det hellre så än en deg som är för fast. Är degen kladdig så kan du använda lite vetemjöl när du kavlar ut bröden. Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Strö gärna över koriander på brödet om du tycker om koriander!