Idag testade jag ihop ett nytt bröd som jag använde nyponskalsmjöl i, alltså, varför har jag inte gjort det tidigare!? Det blev ett otroligt gott och smakrikt matbröd som har en fin smak av nypen. Det här måste bara testas! Passar perfekt till både frukost och mellanmål. Det är första gången jag använder nyponmjöl, och jag blev väldigt sugen att testa fler saker nu! Väldigt färgrikt och med mycket smak, fantastiskt gott faktiskt! Nyponskalsmjöl finns där specialmjölet står i din affär. Vill du ha tips på fler goda bröd hittar du massor av recept här: BRÖD Nyponfrallor, 20 stycken 1 dl nyponskalsmjöl 1 dl havregryn 50 g smör 2,5 dl kokande vatten 2,5 dl kallt vatten 50 g jäst 0,5 dl honung 1,5 tsk salt 9-10 dl rågsikt Gör så här: 1. Blanda nyponskalsmjöl, havregryn och smör i en bunke. Häll över det kokande vattnet och rör tills smöret smält. 2. Tillsätt det kalla vattnet och rör ut till en jämn smet. Kolla temperaturen att den inte är över 37 grader. Smula ner jästen och rör tills den löst upp sig. 3. Tillsätt honung, salt och nästan all rågsikt och arbeta ihop till en smidig deg. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 lika stora delar. 6. Rulla frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck med duk och låt jäsa i 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Strö lite mjöl på frallorna och baka mitt i ugnen 10-12 minuter. 9. Låt frallorna svalna på galler. Det var så läckert att göra nypon och havregröten som grund, det doftar helt ljuvligt av nyponen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas att du testar dessa, för de är verkligen supergoda!