För ett par år sedan var jag på middag hos ett par vänner som hade varit någonstans i Sydamerika (mitt minne är sådär ibland) Anna & Johan var det i alla fall. De bjöd på en otroligt god middag med Sydamerikansk tema och bland annat några små ostbröd som tilltugg innan middagen som var gjorda av en mix som inte går att få tag på i Sverige. Dessa bröd har jag drömt om sedan dess! Lätta, luftiga, saftiga och en härlig smak av ost. Igår hittade jag ett recept på Mexikanska ostbröd som jag testade och banne mig, det måste varit dessa! Perfekt om du ska ha middag som lite snacks innan maten! Tillvägagångssättet är väldigt likt en pata choux, men man ska inte "bränna" av mjölet efter man rört i det. Ingen jästid, och bara att "röra ihop" jag lovar, ni kommer inte bli besvikna om ni testar! Jag hade en bit parmesan hemma som jag använde, men det går lika bra att använda t.ex västerbotten eller någon annan lagrad hårdost som du gillar! Ingredienser till 45-50 stycken: 2 dl vatten 100 gram smör 1,5 dl vetemjöl 1 dl majsmjöl 0,5 tsk salt 3 st ägg 300 gram riven ost Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tärna smöret och lägg det i en kastrull tillsammans med vattnet, värm upp tills smöret smält. 3. Lyft bort från plattan och tillsätt först vetemjöl, sedan majsmjöl och salt. Vispa med en Rör med en rejäl slev eller visp tills smeten är smidig och fast. Tillsätt sedan äggen och den rivna osten. Rör tills osten smält och smeten är smidig igen. 4. Klicka eller använde en spritspåse och gör ca 2-3 cm stora bollar på plåtar med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 18-20 minuter tills de har en härlig färg. [caption id="attachment_3366" align="alignright" width="980"] Nyuttagna från ugnen, det doftar otroligt gott![/caption] [caption id="attachment_3365" align="alignright" width="980"] Jag använde en spritspåse eftersom jag kan vara lite småklumpig när jag ska försöka klicka saker med sked :)[/caption] [caption id="attachment_3364" align="alignright" width="980"] Såhär såg smeten ut när jag rört i alla ingredienser[/caption]