Luftiga och saftiga ostfrallor kan ju vara bland det godaste som finns! Jag testade de här häromdagen och det blev nästan farligt goda :) Jag använde en mild krämig ost, mest för att det är det jag gillar mest överlag. Men det går såklart bra att använde din favoritost istället. Ostfrallor, 24 stycken 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 1 msk honung 12 -13 dl vetemjöl special 2 tsk salt 50 g rumsvarmt smör Pensling : 1 ägg 150 g riven ost Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt) 2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och börja arbeta ihop degen. 3. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar, rulla varje del till en rulle och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund fralla och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över riven ost. 8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg. 9. Låt svalna på galler. Bröden går utmärkt att frysa. Vill du ha tips på fler goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det fina porslinet kommer ifrån Denby och heter Halo, mina finaste koppar just nu!