För ett tag sedan testade jag att baka pitabröd, för att vara säker att det fungerade så tittade jag på hur Zeinas Kitchen gjort sina och det fungerade verkligen! Blev så glad när bröden puffade upp i ugnen och blev sådär perfekt ihåliga så att man kan fylla dem med massor av goda saker! Det är verkligen enkelt att göra egna pitabröd, det enda som man måste vara lite försiktig med är när man förflyttar bröden från jäsningen till plåten. Pitabröd, 15 st. 25 g jäst 5 dl ljummet vatten 1 tsk honung 2 tsk salt 12-13 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Lös upp jästen med ljummet vatten i en bunke, tillsätt honung , salt och 12 dl vetemjöl special. 2. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen känns smidig och lossnar från kanterna av bunken. Känns degen för lös, tillsätt lite mer mjöl. När degen inte klibbar fast på fingrarna så är den perfekt. 3. Dela degen i 15 lika stora delar. Kavla till cirklar på cirka 15-20 cm i diameter. Lägg bröden på en fuktad bakduk och täck med en fuktade bakduk så att bröden inte torkar medans de jäser. Låt jäsa 1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vänd bröden så att undersidan kommer uppåt på plåten. Var försiktig så att bröden håller kvar all luft som skapas medans de jäst. Jag fuktade fingertopparna så att de inte fastnade i degen. 5. Baka mitt i ugnen tills du puffat upp sig som en ballong, då vänder du bröden och gräddar ytterligare två minuter. 6. Låt bröden svalna under duk. Servera samma dag, eller frys in direkt så at de inte torkar. Vill du ha fler tips på goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks Bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika