Gillar du också brödet man får på pizzerior? Då är det här receptet till dig! Så gott att äta precis som det är eller att doppa i en god tomatsås! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pizzabröd, cirka 8 portioner 25 g jäst 3,5 dl ljummet vatten (37 grader) 0,5 dl olivolja 2 dl durumvetemjöl 6,5 dl vetemjöl special 1 tsk salt Gör så här: 1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 10 minuter i maskin. 2. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord, jag använder durumvetemjöl när jag bakar ut degen. 4. Dela i fyra lika stora delar utan att knåda degen. Kavla eller dra ut degen till rundlar på cirka 2o cm i diameter. 5. Strö över lite vetemjöl och skär i lagoma bitar. 6. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills brödet fått fin färg och känns lätt. Vill du ha fler recept på goda matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks Matbröd