Du vet när man beställer en sallad på pizzerian så får man ett sådant där gott, fluffigt och perfekt nybakat bröd. Vi bakade lite pizza så vi gjorde hälften av degen till pizza, och den andra hälften gjorde vi till pizzabröd, så himla gott! Det är vanlig pizzadeg, så antingen kan du göra två stora pizzor av degen, eller så gör du två bröd. Det blir supergott om man lägger på lite ost på brödet också! Pizzabröd, 12 portioner 50 g jäst 3 dl kallt vatten 0,5 dl olivolja 1 tsk strösocker 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet. 2. Tillsätt olivoljan, strösocker, vetemjöl och salt och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 3. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek. Cirka 1,5 timme. 4. Dela degen i två delar och kavla ut till två rundlar på cirka 30 cm i diameter. 5. Lägg på plåt och nagga med en gaffel och skär varje rundel till 6 bitar med en kniv eller pizzaskärare. 6. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter och brödet har fått fin färg. 8. Servera varmt! Vill du ha brödet snabbare så kan du använda ljummet vatten, då jäser den på 30 minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd. Bland annat de här goda vitlöksbröden som breadstick, de är också supergoda till t.ex sallad! Vitlöksbröd