Det här är den perfekta bullen att ha med sig när man är ute på utflykt, eller bara när man vill ha ett riktigt gott mellanmål! Jag gör mina pizzabullar med färdigköpt pizzasås, skinka och mozzarella, men det går självklart bra att göra egen pizzasås också :) De här blev verkligen galet goda! De går lätt att byta ut ingredienser och göra dem vegetariska genom att bara skippa skinkan, eller använd kalkon eller salami! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pizzabullar, 24 stycken 4 dl mjölk 1 dl olivolja 50 g jäst 2 msk honung 1 tsk salt 11 dl vetemjöl 660 g) Fyllning och topping: 3 dl pizzasås 200 g rökt skinka, finhackad 300 riven mozzarella + 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Ljumma mjölken tillsammans med oljan i en kastrull till 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. 3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Kavla ut degen till en tunn stor rektangel på lätt mjölat bakbord. Bred ut pizzasåsen, strö över skinka och 2/3 av mozzarellan. Rulla ihop till en tight rulle och skär bitar och lägg i bullpapper. 6. Lägg bullarna på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över lite mozzarella och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. 9. Låt svalna på galler. Bullarna går utmärkt at frysa! Du kan även göra dem mindre om du vill, men jag gillar mina pizzabullar rejäla :) Vill du ha fler tips på goda bullar så hiottar du alla mina recept här: Fredriks bullar