Just nu har jag lite dille på pizzabullar :) Perfekt mellanmål när man känner sig lite hungrig! Här är min favorit just nu, pizzabullar med pesto och parmesan! Väldigt enkel fyllning som ger en lite vuxnare smak än bara tomat och ost! Jag gjorde mina pizzabullar i muffinsformar denna gång, då blir de lite enklare att ta med t.ex. på en picknick eller utflykt. Pizzabullar med pesto och parmesan, 24 stycken 4 dl mjölk 1 dl olivolja 50 g jäst 2 msk honung 1 tsk salt 11 dl vetemjöl 660 g) Fyllning och topping: 2 dl pesto 100 g riven parmesan + 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Ljumma mjölken tillsammans med oljan i en kastrull till 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. 3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Kavla ut degen till en tunn stor rektangel på lätt mjölat bakbord. Bred på peston, strö över 2/3 av parmesanen. Rulla ihop till en tight rulle och skär bitar och lägg i muffinsformar. 6. Lägg bullarna på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över parmesan och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. 9. Låt svalna på galler. Bullarna går utmärkt at frysa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en annan variant kan du testa mina pizzabullar med skinka och mozzarella! Receptet hittar du här: Pizzabullar med mozzarella Lycka till i köket!