De här frallorna med potatis blir riktigt saftiga och mättande! Jag använder pulvermos så att det är riktigt enkelt att göra dem också. Om du har kokt kall potatis kan du använda 2-3 st av dem istället och mosa. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Potatisfrallor, 24 st 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 50 g jäst 0,5 dl potatismospulver (eller 2-3 kokta potatisar som är mosade) 1 ägg 0,5 dl rapsolja 2 tsk salt 1 msk strösocker 11-12 dl vetemjöl special Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en degbunke och rör ut med degvätskan. 3. Tillsätt potatismos, ägg, rapsolja, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Degen ska precis inte klibba på fingrarna när du tar på den. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 24 lika stora bitar. 6. Rulla till en rund fralla, lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 8. Pensla bröden med uppvispat ägg. Baka mitt i ugnen tills de fått fin färg, lyft lite på ett bröd så ska det även vara gyllene under. Vill du baka mer bröd? Kika då in här för massor av goda brödrecept: Fredriks bröd