Underbara, saftiga och mjuka tekakor! Mormor har bakat tekakor sedan jag var liten, och det är verkligen något som jag bara inte kan få nog av! Ingredienser: 50 g jäst 1 dl havregryn 5 dl vatten 50 g smör 0,5 dl sirap 1,5 tsk flingsalt 1 msk brödkryddor 9-10 dl rågsikt Gör så här: 1. koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten. 2. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, sirapen och saltet. (Då blir gröten lagom i temperatur för en degvätska) 3. Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen smält. 4. Blanda i mjölet och brödkryddorna och arbeta degen 5 minuter. Är degen för lös ha i lite mer mjöl. 5. Låt jäsa 30-40 minuter 6. Ha upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka. Ta ut ett hål i mitten och nagga med en gaffel. (Jag bakade dubbel sats, och den andra halvan bakade jag ut och stansade ut tekakor på) 7. Låt jäsa under en handuk ca 30 minuter 8. Baka i 225 grader ca 12-15 minuter tills de får en gyllene färg. (Tekakor 6-8 minuter)