Klassiska rågsiktskakor är aldrig fel! I mitt recept så har jag lite extra smör och använder honung som sötningsmedel. De blir så himla goda och passar perfekt till frukost, mellanmål eller när man bara är sugen på en riktigt god smörgås! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rågsiktskakor, 4 st. 50 g jäst 5 dl mjölk 0,5 dl flytande honung 13 dl rågsikt 2 tsk salt 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader, smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 2. Tillsätt honung, rågsikt, salt och smör och arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller för hand till du har en elastisk deg som släpper från bunkens kanter. 3. Låt jäsa 30 minuter under duk. 4. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar och forma dem till runda släta bollar. 5. Lägg bollarna på bakplåtspapper och tryck ut till rundlar med handen. Tryck ut en liten rundel i mitten och nagga med en gaffel. Strö över lite rågsikt. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de får en gyllene färg. Eftersom rågsikt inte är lika glutenstarkt som vetemjöl så går det utmärkt att "kavla" med händerna. Sen tycker jag även det är snudd på omöjligt att kavla runt ändå :) Vill du ha fler tips på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd