Jag brukar baka en stor omgång hamburgerbröd och ha i frysen, perfekt att ta fram när man grillar hamburgare! Idag gjorde jag hamburgerbröd med sesamfrön, både svarta och ljusa frön bara för att jag råkade ha det hemma :) Jag tycker det såg rätt coolt ut med svarta! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hamburgerbröd, 24 st 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 1 msk honung 13 dl vetemjöl special 2 tsk salt 150 g rumsvarmt smör Pensling och dekoration: 1 ägg sesamfrön Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, blanda ner vatten och mjölk och rör tills jästen löst upp sig. 2. Tillsätt honung, vetemjölet, salt och smör och arbeta degen i maskin i 10 minuter. 3. Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter. 4. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 24 lika stora delar. 5. Forma hamburgerbröden genom att dra degen med fingertopparna in mot mitten runtom hela degbiten. Fortsätt göra så tills brödet är slätt på botten. Vänd sedan på brödet och lägg skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. (Se bild nedan) 6. Täck plåten med duk och låt jäsa ytterligare en timme. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla hamburgerbröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön, baka mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de har fått fin färg. 8. Låt bröden svalna helt innan du delar på dem. TIPS: Vill du baka bröden lite snabbare kan du ljumma degvätskan till 37 grader och halvera jäsningstiden. Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd