Ljusa och fluffiga frallor toppade med vallmofrö. Rosenbröd är verkligen en favorit, helst nybakade med smör och ost! Brödet får en mjuk konsistens av mjölken. Idag gjorde jag dessa med olja, men det går bra att byta ut mot samma mängd smält smör också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rosenbröd, 24 st 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 50 g jäst 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl vetemjöl special Pensling: 1 ägg Vallmofrö Gör så här: 1. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och ljumma till ca 30 grader. 2. Smula jästen i en bunke, häll på degvätskan och rör ut jästen. 3. Tillsätt rapsolja, salt, socker och vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och dela degen i två delar. Rulla till längder och skär dem i jämna bitar. Rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 6. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Klipp två snitt på varje fralla, pensla med ägg och strö över vallmofrö. 8. Grädda mitt i ugnen cirka 6-8 minuter. Låt svalna på galler. Vill du ha fler goda recept på frallor så hittar du massor av mina recept här: Fredriks Frallor