Vissa saker blir jag sugen på att baka vid vissa årstider bara sådär automatiskt. Häromdagen fick jag skrapa rutan för första gången i höst, och genast kom jag och tänka på rostbröd!! Haha :) Jag gjorde dem så att det enbart behövs en längre jäsning, det blir så mycket enklare så! Brödet blir underbart luftigt och man bara lägger bröden i formarna så får de jäsa hej vilt utan att man behöver ha koll! Ingredienser: 25 gram jäst 5 dl ljummet vatten 1 dl mjölk 1 msk salt 2 msk honung 12-13 dl vetemjöl Topping: Ägg Vallmofrön eller sesamfrön till topping Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet och mjölken och rör till jästen löst upp sig. 2. Tillsätt salt, honung och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. 3. Ta upp degen på bakbordet och dela degen i två delar. Forma varje del till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd form på ca 1,5 liter. Täck med bakduk och låt jäsa i formarna i 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Pensla med ägg och strö på valfri topping 5. Baka mitt i ugnen 30-35 minuter tills de fått en fin färg. 6. Låt bröden svalna i formen och väta med ett skära tills de är helt kalla. Precis när de jäst klart.